Pogoji poslovanja in uporabe

Medis-M d.o.o. si pridržuje avtorske pravice na vsebino, ki je objavljena na naših spletnih straneh. Vsebine naših spletnih strani ni dovoljeno spreminjati oziroma uporabljati na spletnih straneh drugih podjetij. Vsebine ni dovoljeno kopirati za javne in komercialne namene.

Informacije na naših spletnih straneh so pripravljene z veliko mero skrbnosti. Medis-M d.o.o. ne prevzema odgovornosti uporabe kateregakoli dela vsebine za različne namene. Uporaba vsebine, ki je objavljena na naših spletnih straneh, poteka na lastno odgovornost uporabnika.

Snemanje programov in podatkov z naših spletnih strani se izvaja na lastno odgovornost. Medis-M d.o.o. ne odgovarja za morebitno škodo, ki lahko nastane pri uporabi datotek in podatkov s spletnih strani. Prav tako ne odgovarjamo za morebitne računalniške viruse, ki nastanejo kot rezultat presnemavanja datotek ali podatkov z naših spletnih strani.

Spletne strani sportni-pripomocki.si vsebujejo tudi povezave na spletne strani drugih podjetij z namenom, da vam omogočimo dostop do dodatnih virov informacij. Medis-M d.o.o. ne odgovarja za vsebino na povezanih spletnih straneh drugih podjetij, in v kolikor bo ugotovljeno, da je tovrstna vsebina zavajajoča, bomo te povezave prekinili, takoj ko bo tehnično mogoče.

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPOT). S spletnim mestom www.sportni-pripomocki.si upravlja Medis-M d.o.o., v nadaljnjem besedilu ponudnik. Spletna trgovina deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Smo zavezanci za DDV.

Ob prijavi v sistem, obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo, s katerima ob vsakem obisku spletnega mesta lahko dostopa tudi do svojega računa oz. pridobi pravico do nakupa ter pregleduje statuse in spremembe naročil. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in potrošnikom.

Postopek nakupa

Nakupovanje na naši spletni strani je enostavno in udobno. Če ste pri nas prvič, naj vam na kratko predstavimo korake za nakup:

  1. Prebrskajte po izdelkih ali pa jih neposredno poiščite.
  2. Ko kliknete na posamezni izdelek, se vam odpre podstran, kjer je le-ta podrobno opisan, prav tako pa si lahko tudi povečate priložene slike izdelka. Če želite izdelek kupiti, kliknite na gumb “V KOŠARICO”. Če bi želeli kupiti več istih izdelkov, pa v polje pred gumbom, poprej še vpišite želeno količino tega izdelka.
  3. Ko boste kliknili na gumb “V KOŠARICO” se vam bo prikazalo, kaj vse imate trenutno v košarici. Zdaj lahko kliknete na “Nadaljuj z nakupovanjem”, če bi želeli pregledati še druge izdelke. Če pa bi želeli z nakupom zaključiti, kliknite na gumb “NADALJUJ NA BLAGAJNO”.
  4. Na podstrani “Blagajna” le še izpolnite zahtevane podatke in naročilo bo oddano. Opomba: tu imate dve možnosti – lahko se registrirate z emailom, kar vam bo olajšalo nakupe v prihodnosti, saj vam ne bo več potrebno vpisovati vedno iste podatke. Lahko pa izberete tudi “Naroči kot gost”, kar pomeni, da se ne registrirate – ta postopek je hitrejši, vendar pa boste prihodnjič ponovno morali vnašati svoje osebne podatke. Če ste pri nas že kupovali, pa le vpišite vaš email naslov ter geslo.
  5. Po oddaji naročila boste prejeli email z obvestilom o nakupu.

Nakup

Naročilo nakupa se sklepa v slovenskem jeziku in je zavezujoče za kupca in prodajalca.
Izdelki, ki so na strani, so praviloma na zalogi, razen izdelkov, pri katerih je to jasno označeno (ni na zalogi). Pridružujemo si pravico od odstopa od izvedbe naročila, v primerih, da naročenih izdelkov ni na zalogi in je pri vnosu zalog prišlo do tehnične ali druge napake. Do delnega ali popolnega odstopa od naročila lahko pride tudi v primeru, da je prišlo do očitne napake v ceniku ali pa naročilo ni bilo izpolnjeno v skladu s splošnimi pogoji. Za nakup se ni potrebno registrirati.

Način plačila

Kupci lahko naročilo plačajo po povzetju, z nakazilom na naš TRR in s plačilnimi karticami Visa, MasterCard ali Maestro. Možno je le plačilo v enkratnem znesku. Do plačila celotne kupnine so izdelki last podjetja Medis-M d.o.o.

Plačilo po povzetju

Pri plačilu po povzetju bo vaš paket posredovan v najkrajšem možnem času, znesek pa boste poravnali poštnemu uslužbencu. Če vas takrat ne bo doma, vam bodo pustili obvestilo o prispelem paketu.

Nakazilo na TRR – plačilo po predračunu

Blago lahko poravnate po predračunu na transakcijski račun podjetja Medis-M d.o.o. na:

  • TRR: SI56 0451 5000 0253 290
  • odprt pri NKBM d.d.
  • BIC/SWIFT: KBMASI2X

Plačilo s kartico

Nakup preko spletna lahko enostavno opravite tudi s plačilnimi karticami Visa, Maestro ali MasterCard. Varen plačilni sistem zagotavlja Bankart.

Cene

Vse cene so izražene v EUR (Evrih). Cene veljajo v trenutku potrditve naročila (zaključitve nakupa). Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo prodajalec kupca o tem obvestil. Prodajalec bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstva.

Rok veljavnosti akcijske ponudbe.

Če ni drugače določeno pri opisu izdelka, akcijska ponudba velja do razprodaje zalog. Po razprodani zalogi je izdelek umaknjen – ni viden v ponudbi.

Dostava in stroški dostave

Blago, naročeno v Spletni trgovini sportni-pripomocki.si bo na vaš naslov dostavljeno v roku 1-3 delovnih dni. Poleg zneska nakupa, dodamo tudi strošek dostave.
Končna dostava je odvisna od ponudnika poštnih storitev – običajno en do dva delovna dneva po oddaji naročila. Usluge dostave nam opravlja Pošta Slovenije.
Stroški dostave so na področju Slovenije in se obračunavajo v skladu s cenikom Pošte Slovenija, ki je objavljen na spletni strani www.posta.si.

Ob prejemu dostavljenega blaga boste prejeli tudi originalni račun z vsemi podatki in v skladu s pogoji prodaje, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila.

Prodajalec ni odgovoren za zamude s strani ponudnika poštnih storitev ali za poškodovanje embalaže. Kupec naj prejeto blago pregleda takoj in ob morebitnih poškodbah takoj kontaktira ponudnika poštnih storitev, kjer skupaj z naročnikom sestavijo zapisnik o poškodbi pošiljke.

Varstvo osebnih podatkov

Podjetje Medis-M d.o.o., se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov po zakonu ZVOP. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva: e-obvestil, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo. Podatki kupcev v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi. Več podrobnosti kako ravnamo z vašimi osebni podatki, si lahko preberete tukaj.

Vračilo blaga in reklamacije

Kupcu pripada pravica, da v roku 15-ih dni podjetju Medis-M d.o.o. sporoči (preko elektronske pošte), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo za to treba navesti razlog. Vračilo plačila mora prodajalec opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje v 30-ih dneh po sprejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Če je kupec znesek ali blago že prejel in od pogodbe odstopil, mora prejeto vrniti prodajalcu v 30-ih dneh po sporočilu. V tem primeru kupec nepoškodovano blago pošlje v originalni embalaži, na svoje stroške, na naslov podjetja. Vrnjeno blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Pritožbe in spori

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.
Prodajalec je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen.
Prodajalec bo v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka.
Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem.
Zato se prodajalec prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Avtorske pravice

Vsa vsebina na strani in podstraneh sportni-pripomocki.si, je avtorsko zaščitena. Prepovedano je vsako dejanje, ki kakorkoli posega v avtorske pravice avtorjev strani. Slikovno gradivo, logo, ime strani in trgovine, besedila, slike in druge vsebine so vse last podjetja. Medis-M d.o.o.