Najdite odgovor na vaše vprašanje.

FAQ – Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori

Operacija rupture meniskusa

Lep pozdrav

Pred dobrim mesecem dni sem prestal operacijo rupture meniskusa. Operacija je bila uspešna, začel sem hoditi na fizioterapije tako da se koleno počasi vrača v naravno stanje. Vendar vseeno bi prosil za mnenje kateri artikel iz vaše ponudbe steznikov za koleno bi bil najboljši za uporabo.

Ze vnaprej hvala. Dejan


 

Spoštovani,

Veseli nas, da se zanimate za izdelke iz družine Mueller medicinskih pripomočkov.
Glede na vaše vprašanje v zvezi z rehabilitacijo kolena bi vam priporočali naslednje izdelke iz družine vrhunske blagovne znamke Mueller – Svet športne medicine:

  • stabilizator za koleno kat. št. 427 (velikost S/M za obseg čez sredino kolena 30-40cm; velikost LG/XL za obseg čez sredino kolena 40-50cm)
  • stabilizator za pogačico kat. št.4539 (velikost – univerzalna do 64cm obsega čez pogačico)

Izdelke najdete v lekarnah in trgovinah z medicinskimi pripomočki. Če bi potrebovali še kakšno dodatno informacijo, vas vljudno prosimo, da nas pokličete na tel. 02 460 53 80.

Želimo vam čim boljše okrevanje kolena ter uspešno uporabo Mueller medicinskih pripomočkov.

S spoštovanjem in prijaznimi pozdravi,
Igor Poznič,
svetovalec za blagovno znamko Mueller medicinski pripomočki

Žena ima pogoste bolečine na vrhu pogačice pri hoji v hribih navzdol ali napornejšem kolesarjenju. Ima 33 let, nikoli resne poškodbe. Kaj je zanjo primerno?

Sandi


Spoštovani,

Glede na opis problema pri vaši ženi gre verjetno za intenzitis pogačice(patele). Pri vsakem gibu kolena se pogačica premika navzdol in navzgor.

Pri močnejših in dolgotrajnejših obremenitvah lahko pride do intenzitisa pogačice (draženje vezi pod pogačico), kar se seveda odraža kod bolečina. Pri močnejši bolečini je potreben počitek in hlajenje kolena s hladilno vrečko ali hladilnim sprejem. Intenzitis se pogosto pojavlja pri ljudeh, kateri imajo šibke nadkolenske mišice. Priporočam krepitev teh mišic do bolečine, pred obremenitvijo uporabo grelnega mazila HOT STUFF (kataloška številka 080501), med obremenitvijo  uporabo kolenskega traku Mueller (kataloška številka 991), kateri preprečuje drsenje pogačice navzdol,  po obremenitvi pa hlajenje kolena s hladilno vrečko Mueller (kat. št. 330104) ali hladilnim sprejem (kat. št. 030202).

Izdelke Mueller najdete v lekarnah in trgovinah z medicinskimi pripomočki. Če bi potrebovali še kakšno dodatno informacijo, vas vljudno prosimo, da nas pokličete na tel. 02 460 53 80.

Želimo vam čim boljše okrevanje kolena ter uspešno uporabo Mueller medicinskih pripomočkov.

S spoštovanjem in prijaznimi pozdravi,

Igor Poznič,
svetovalec za blagovno znamko Mueller medicinski pripomočki

Pred dvemi leti sem si pri nogometu strgal ahilovo tetivo.Zopet bi rad rekreacijsko začel igrati nogomet, zato me zanima katera zaščita za ahilovo tetivo je najprimernejša tza nogomet.
lp
Mitja


Spoštovani

Športno medicinski program Mueller zajema za ahilovo tetivo dva izdelka. Pri  vnetju ahilove tetive se uporablja trak za ahilovo tetivo (kat.št. 980). Namen uporabe je zmanjšati napetost na tetivi s porazdelitvijo sil , ki izvirajo iz mišične kontrakcije. Za stabilizacijo ahilove tetive in maksimalno stabilizacijo gležnja , pa se uporablja ATF OPORNICA ZA GLEŽENJ (kat.št. 200,205).

Glede na vaš problem vam svetujem ATF OPORNICO, katera bo dajala vaši ahilovi tetivi stabilizacijo in še dodatno fiksirala gleženj. Prednost opornice je, da se zelo dobro prilagaja gležnju in ni moteča pri uporabi  športne obutve. Prilagojena je potrebam profesionalnih športnikov!

Izdelke MUELLER najdete v lekarnah in v trgovinah z medicinskimi pripomočki.

Če bi potrebovali še kakšno dodatno informacijo , vas vljudno naprošam , da nas pokličete na tel.št. 02 460 53 80 ali GSM. 041 858 078.

S spoštovanjem in prijaznimi pozdravi,
Igor Poznič ,
Svetovalec za blagovno znamko MUELLER medicinski pripomočki

Sicer nisem športnik, me pa vseeno zanima vaša ponudba. Brskal sem po produktih a nisem odkril prave rešitve za moj problem. Zadeva je takšna…

Na oki se mi je naredla neka bula.
Pravzaprav mi je pune zatekla veka.
In zdaj ne morm met oke niti odprte niti zaprte.

Zanima me če imate v vaši ponudbi torej napravo oz. pripomoček za bodisi “podporo” za odprto veko bodisi nek “zapiralec” veke.

Za svoje delo nujno potrebujem obe očesi, zatorej bi prva varianta bila bolj dobrodošla, se pravi “odprta oka”.

Za vaš strokovni nasvet se vam v naprej zahvaljujem,

Alen


Spoštovani gospod Alen,

zahvaljujemo se vam za vaše izredno zanimivo vprašanje.

Doslej še nismo zasledili naprave, ki bi vam lahko ustregla, zato predlagamo, da se obrnete na vašega izbranega splošnega zdravnika in mu predstavite vaš nadvse aktualen problem.

S spoštovanjem in prijaznimi pozdravi,
Igor Poznič,
Medis-M d.o.o.

Lahko rečem, da imam kar redne poškodbe z gležnji. Treniram košarko, pa bi me zanimalo, če ta gležnar res dovolj pomaga. nosim vsak trening bandažo, ki me zelo moti, včasih je pretesna. hvala za odgovor.

Nejc


Spoštovani

Glede ,da imate redne poškodbe gležnja in trenirate košarko , kjer so obremenitve na gleženj velike , absolutno morate zaščititi gležnje , kajti v nasprotnem primeru pride do vedno večje obrabe hrustanca.Rezultat tega je mirovanje , otekanje gležnja , bolečine , nestabilnost gležnja.Blagovna znamka Mueller zajema v svojem programu opornice za gleženj , katere so namenjene posebaj za profesionalne športnike in maksimalno fiksirajo gleženj , ter ahilovo tetivo.Priporočam vam uporabo teh opornic za obe nogi , kajti boljše je preprečiti poškodbo , kot pa zdraviti!Prednost Muellerjevih opornic je , da se zelo dobro prilagajajo športni obutvi in niso moteče pri športnih aktivnostih.

PRIPOROČAM:-pred aktivnostjo ogrevanje gležnja z grelnim mazilom HOT STUFF(kataloška št.080501)

  • ATF OPORNICA ZA GLEŽENJ(kat. št.200,205)
  • po obremenitvi hladiti gležnje

Izdelke Mueller najdete v lekarnah in trgovinah z medicinskimi pripomočki.Če bi potrebovali še kakšno dodatno informacijo vas vljudno prosim , da nas pokličete na tel. 02 460 53 80 ali gsm 041 858 078

Želim vam čim manj poškodb ,uspešno uporaboMueller pripomočkov in obilo športnih užitkov’
Igor Poznič,
Svetovalec za blagovno znamko Mueller medicinski pripomočki

Pozdravljeni!

Imel večkratno poškodbo gležnja, težki izvini potrgne ,natrgane stranske in sredinske vezi. Večkratno poškodbo dobil pri igranju košarke. Dolga leta uporabljal maleoloc, 15 let. Me pa zanima kateri nakup bi bi najboljši za zaščito gležnja, pri košarki ali nogometu, da ne bi prišlo do kakšnih izvinov.
Mehka opornica za gleženj s trakovi ali ATF opornico ali obojestransko opornico za gleženj.

Za odgovor se vnaprej zahvaljujem.

LP David


Spoštovani

glede na vaše probleme vam absolutno priporočam ATF OPORNICO ZA GLEŽENJ (kat. št. 200, 205). Ta opornica je posebej prirejena za profesionalne športnike in maksimalno stabilizira gleženj, ter ahilovo tetivo. Vaše vezi so po poškodbah postale ohlapne in vsekakor potrebujejo dodatno pomoč. V nasprotnem primeru bo prišlo do vse pogostejših zdrsov gležnja,  kar pa vodi do obrabe hrustanca in s tem do vse resnejših problemov!

Izdelke Mueller najdete v lekarnah in trgovinah z medicinskimi pripomočki. Če bi potrebovali še kakšno dodatno informacijo, vas vljudno prosimo , da nas pokličete na tel.02 460 53 80 ali gsm 041 858 078.

Lep dan in obilo športnih užitkov!

Igor Poznič,
Svetovalec za blagovno znamko Mueller medicinski pripomočki.

Imam obrabo hrustanca v kolenskih sklepih. Ali pomagajo pri tem vaše kolenske manšete?
Kje v Ljubljani je mogoče kupiti TULI vložke in si ogledati in morda preskusiti tudi kolenske manšete?

Lep pozdrav Niko


Spoštovani

Športno medicinski program Mueller obsega široko izbiro kolenskih opornic in manšet, od katerih vsaka služi svojemu namenu. Pri obrabi hrustanca v kolenskih sklepih je potrebno koleno stabilizirati  in sicer odvisno od potrebe. Do obrabe hrustanca  pride zaradi nestabilnega kolena , kar privede do vedno večjih zdrsov med stegenico in golenico. Večji in pogostejši so zdrsi, večja je obraba hrustanca. Pri vrhunskih in amaterskih športnikih , kjer so obremenitve na koleno velike, je potrebno maksimalno stabilizirati koleno . Priporočam ŠARNIRNO KOLENSKO OPORNICO (kat.št 2333) ali kolensko opornico z bandažo-deluxe (kat.št.230). Za normalne življenske potrebe , kjer obremenitve na koleno niso velike (hoja , stopnice…), priporočam STABILIZATOR KOLENA (kat.št.427). Za razbremenitev kolenskih sklepov in hrbtenice pa absolutno priporočam TULI VLOŽEK ZA PETO (kat.št.971), kateri amortizira tresljaje. MUELLER-izdelke si  lahko v Ljubljani preizkusite in kupite v specializirani trgovini z medicinskimi pripomočki PROLOCO MEDICO in v trgovinah SANOLABOR.

Še dodatna informacija:
Izdelke Mueller najdete v lekarnah in trgovinah z medicinskimi pripomočki. Če bi potrebovali še kakšno dodatno informacijo , vas vljudno prosimo , da nas pokličete na tel. 02 460 53 80 , ali gsm.041 858 078.

S spoštovanjem in prijaznimi pozdravi,
Igor Poznič
Svetovalec za blagovno znamko Mueller medicinski pripomočki

Izvid zadnjega RTG-ja mojega desnega kolena pokaže: obojestranske zmerne degenerativne spremembe; sklerozo sklepnih ploskev, obrabne manjše kostne naplastitve; nekaj kalcinacij v nasadišču qvadricepsa. Skratka imam včasih manjše, včasih večje bolečine v desnem kolenu. Rekreativno pa igram namizni tenis. Ali bi bil zame dober dvojni kolenski trak CHO-PAT? Ali bi mi svetovali kak drug pripomoček?

Lp Dušan


Spoštovani
Glede na vaše težave , ste se pravilno odločili za dvojni kolenski trak CHO PAT (kat.št.985).
Po  obremenitvi kolena , priporočam hlajenje  s hladilno vrečko.

Lep pozdrav!

Igor Poznič
Svetovalec za blagovno znamko Mueller medicinski pripomočki

Pozdravljeni!

Jaz imam težave z levim gležnjem. Sicer igram nogomet in vsakič ko nerodno stopim si zvijem gleženj. Zanima me kateri steznik mi priporočate?

Hvala za odogovor!

Saša


Spoštovani ,

z izvinom gležnja se natrgajo njegove vezi . Vezi se sicer zarastejo, vendar z vsakim ponovnim izvinom gležnja postanejo vezi bolj ohlapne, posledica tega je vedno večja nestabilnost gležnja. Gleženj torej potrebuje dodatno pomoč za optimalno stabilnost. Glede na to, da se ukvarjate s športom, vam absolutno  priporočam MUELLER  ATF opornico za gleženj (kat.št. 200), katera vam bo maksimalno stabilizirala gleženj . V nasprotnem primeru bo prihajalo do vedno večjih zdrsov, posledica tega je propadanje hrustanca, kar vodi  v resnejši zdravstveni problem!

Želim vam še mnogo športnih užitkov in uspešno uporabo Mueller medicinskih pripomočkov !

S spoštovanjem in prijaznimi pozdravi ,
Igor Poznič ,
Svetovalec za blagovno znamko Mueller medicinski pripomočki

Imel sem torzijski zvin kolena. Nobena vez ni bila pretrgana. Bolečin v kolenu ne čutim, razen pri torzisijskih obremenitvah. Rad bi igral košarko in se smučal. Zanima me ali je to možno in ali priporočate opornico in če, kakšno.
Za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem.

Lp Andrej


Spoštovani,
glede na to , da niste imeli natrganih vezi( mislim predvsem na križne ligamente, katere zraven nadkolenskih mišic najbolj vplivajo na stabilnost kolena), ni potrebno nositi opornice za koleno. Priporočam pa vam , da ne obremenjujete kolena s torzijskimi obremenitvami, dokler boste čutili bolečino. Ker imate koleno stabilno, se lahko ukvarjate s vsemi športi.

S spoštovanjem in prijaznimi pozdravi,
Igor Poznič,
Svetovalec za blagovno znamko Mueller medicinski pripomočki

Še dodatna informacija :
Izdelke Mueller najdete v lekarnah in trgovinah z medicinskimo pripomočki. Če bi potrebovali še kakšno dodatno informacijo, vas vljudno prosim, da nas pokličete na tel. 02 460 53 80 ali gsm 041 858 078

Zdravo

Imam težave s kolenom, včasih ko bolj krivo stopim mi ga hoče vržt ven, to se mi že dogaja od prometne pred enajstimi leti. Ker igram nogomet je to zelo zoprno, pomagam pa si z navadnim steznikom. Kakšen steznik mi vi priporočate?

lp
Damjan


Spoštovani,

glede na informacijo, da igrate nogomet, bi moral vedeti, ali igrate profesionalno, ali amatersko. Pri profesionalnem športu, kjer pride do kontakta z drugimi igralci, se ne sme uporabljati kolenska opornica s vstavljeno jekleno oporo na stranskih delih kolena (MUELLER šarnirna kolenska opornica (kat.št.2333 ), daje res optimalno oporo kolenu pri medialnih obremenitvah,  vendar se pri kontaktnih tekmovanjih ne sme uporabljati, saj se lahko poškoduje nasprotnega tekmovalca). Ta opornica se torej lahko uporablja samo pri rekreacijskih športih.Če pa se profesionalno ukvarjate z nogometom, vam priporočam MUELLER kolensko opornico z bandažo (kat.št. 230 ) ali MUELLER stabilizator pogačice z dodatno oporo za stranske vezi (kat.št. 2313 ). Navadni stezniki vam ne bodo kaj dosti pomagali, če je vaše koleno nestabilno .

S spoštovanjem in prijaznimi pozdravi,
Igor Poznič
Svetovalec za blagovno znamko Mueller medicinski pripomočki

Dodatne informacije :
Izdelke Mueller najdete v lekarnah in trgovinah z medicinskimi pripomočki. Če bi potrebovali še kakšno dodatno informacijo, vas vljudno prosimo, da nas pokličete na telefon: 02 460 53 80 ali gsm 041 858 078.

Lep pozdrav!

Sem poklicni športnik – košarkaš. Pred sedmimi meseci sem operiral sprednjo križno vez (strgana), zanima me kateri izdelek, bi bil najbolj uporaben pri vračanju v polno aktivnost, oziroma pri polni obremenitvi!

Hvala.


Spoštovani

Glede na to, da ste imeli operacijo sprednjih križnih ligamentov, je zelo važno, da ste imeli kvalitetno rehalibitacijo (maksimalno ekstenzijo in fleksijo kolena, dovolj ojačano stegensko mišico, katera po operacijah na kolenu  hitro atrofira). Vemo,da križni ligament sam po sebi ne zadostuje za optimalno stabilnost kolena, potrebna je pomoč stegenskih in mečnih mišic. Če imate mišično maso in moč operirane noge enako zdravi nogi,lahko začnete s polno obremenitvijo. Priporočam pa preventivno za proces treninga MUELLER ŠARNIRNO kolensko opornico z univerzalno oporo (kat.št.2333), za samo tekmo pa kolensko opornico z bandažo MUELLER-DELUXE (kat.št.230 ). Šarnirna opornica sicer daje kolenu večjo oporo, vendar se zaradi vstavljenih jeklenih vložkov ob straneh opornice, na tekmah ne sme uporabljati, kajti z njo lahko poškodujemo nasprotne igralce.

Želim vam še mnogo športnih užitkov in uspehov!

Igor Poznič,
Svetovalec za blagovno znamko Mueller medicinski pripomočki

Dodatna informacije:
Izdelke Mueller najdete v lekarnah in trgovinah z medicinskimi pripomočki. Če bi potrebovali še kakšno dodatno informacijo, vas vljudno prosim, da nas pokličete na tel. 02 460 53 80 ali gsm. 041 858 078.

Pozdravljeni!

Pred časom sem imel težjo športno poškodbo kolena (raztrgana križna veza, večje poškodbe hrustanca), ki je bila sanirana z večimi operativnimi posegi.
Koleno je v dokaj solidnem stanju tako, da se po navodilu kirurga-tavmatologa, v nadzorovanem obsegu lahko vračam tudi k zahtevnejšim športnim aktivnostim. Zaradi stanjšanega patelarnega hrustanca mi je svetoval, da naj pri smučariji uporabljam kolensko opornico pogačice, ki le to fiksira in omejuje njeno gibanje.
V vaši ponudbi sem opazil kar nekaj izdelkov, ki bi lahko služili takemu namenu. Prosim vas, da mi svetujete glede nakupa kolenske opornice (funkcionalno predvsem fiksiranje pogačice), ki bi jo lahko uporabljal predvsem pri smučanju.

Že vnaprej hvala in lep pozdrav,
Izidor Žontar


Spoštovani,

Glede na vaše informacije, ste imeli velike težave s kolenom, katere pa so bile uspešno sanirane. Zelo pomembno je, da čim bolj krepite stegenske in mečne mišice operiranega kolena, kajti tudi one imajo veliko funkcijo pri stabilnosti kolena. Ker imate patelarni hrustanec stanjšan, vaše koleno ni več tako stabilno kot pred poškodbo, torej potrebuje dodatno pomoč za njeno optimalno stabilnost. Pri smučanju so prisotne velike obremenitve na koleno, predvsem v medialni smeri, zato vam absolutno priporočam uporabo ŠARNIRNE  kolenske opornice MUELLER(kat.št.2333). Opornica ima zelo kvalitetni stabilizator pogačice in jeklena vstavka na stranskih delih, katere preprečujeta zdrse kolena v medialni  smeri.

Želim vam obilo smučarskih užitkov!

Igor Poznič,
Svetovalec za blagovno znamko Mueller medicinski pripomočki

Dodatna informacije:
Izdelke Mueller najdete v lekarnah in trgovinah z medicinskimi pripomočki. Če bi potrebovali še kakšno dodatno informacijo, vas vljudno prosim, da pokličete na tel.št. 02 460 53 80 ali gsm. 041 858 078

Pozdravljeni!

zanima me cena za ŠARNIRNO OPORNICO ZA KOLENO,
imam namreč težave pri igranju badbintina. Dan po igranju se mi začne pojavljati bolečina na vrhu, ali ob strani pogačice ki se samo stopnjuje in traja tudi po dva dni. Pomagam si z ICE GELOM in hladnimi oblkadki, včasih so bolečine tako močne da posežem po protibolečinskim tabletom IBOPROFEN.

Hvala za odgovor in lep pozdrav.


Spoštovani,

Maloprodajna cena za MUELLER ŠARNIRNO OPORNICO (kat.št.2333) je 62,3 eur +20%DDV.
Kupite jo lahko v trgovinah z medicinskimi pripomočki ali v lekarnah. Če opornice v iskani poslovalnici trenutno nimajo na zalogi ,nas prosim pokličite. Mi bomo s poslovalnico kontaktirali in v roku enega dne bo opornica pri njih dostavljena.
Bi pa vam priporočal , da si tudi nabavite HOT STUF – vroče mazilo (kat.št.080501) , s katerim ogrejete vezi kolena pred obremenitvijo. Po obremenitvi pa je potrebno koleno hladiti.
Glede na to , da igrate badbinton , kjer so prisotne velike obremenitve na koleno, vam bo ta opornica maksimalno stabilizirala koleno v medialni smeri , kljub temu, pa vam priporočam obisk pri zdravniku , da boste izvedeli vzrok vašim težavam.

S spoštovanjem in prijaznimi pozdravi,
Igor Poznič,
Svetovalec za blagovno znamko Mueller medicinski pripomočki

Še dodatne informacije:
Izdelke Mueller najdete v trgovinah z medicinskimi pripomočki in lekarnah. Če bi potrebovali še kakšno dodatno informacijo, vas vljudno prosim, da nas pokličete na tel. 02 460 53 80 ali gsm 041 858 078.

Pozdravljeni.

Sin (18 let) si je večkrat zvil gleženj in rabi pri ukvarjanju s športi oporo za gleženj. katero opornico svetujete oz. kakšne so razlike medi ATF (#50) obojestranko op. (#208)?
V naprej hvala za hiter odgovor.

Lep pozdrav.
Leon Herman


Spoštovani

Glede na to, da si je vaš sin že večkrat zvil gleženj in da se ukvarja s športom, absolutno priporočam ATF opornico za gleženj( kat. št. 200, 205 )ali obojestransko opornico za gleženj Mueller (kat. št.208 ) , kateri bosta maksimalno stabilizirali gleženj.V nasprotnem primeru , bo prihajalo do vedno večjih zdrsov v samem gležnju, kar posledično vodi v obrabo hrustanca in s tem še v večje probleme.
Razlika med obema opornicama:
Mueller ATF opornica za gleženj(kat.št.200, 205 ) ima zraven opore tudi stabilizator ahilove tetive.
Opornica(kat.št.200 ) je namenjena za levi gleženj, opornica( kat.št. 205 ) pa je namenjena za desni gleženj.
Mueller obojestranska opornica za gleženj (kat.št. 208 ),  ima samo opore in nima stabilizatorja. Primerna je tako za levi,  kot tudi za  desni gleženj.

S spoštovanjem in prijaznimi pozdravi,
Igor Poznič,
Svetovalec za blagovno znamko Mueller medicinski pripomočki.

Še dodatne informacije:
Izdelke Mueller najdete v trgovinah z medicinskimi pripomočki in lekarnah. Če bi potrebovali še kakšno dodatno informacijo, vas vljudno prosim, da nas pokličete na tel. 02 460 53 80 ali gsm 041 858 078.

L.P-Alan iz Celja,

zanima me,ce se lahko ta opornica sproba?Glede na kvaliteto in pa mojo poskodbo mi ta opornica se najbolj ustreza.Sam sem aktivno igral nogomet,sedaj pa brez opornice ne morem niti tekati,ker mi nekako vezi ne drzijo gleznja.Kaj mi priporocate,

hvala.


Spoštovani,

Žal mi niste napisali,  za katero opornico gležnja se zanimate. Glede na opis vaših težav, predvidevam , da se zanimate za MUELLER  ATF OPORNICO ZA GLEŽENJ (kat.št.200, 205 ) ali MUELLER  OBOJESTRANSKO NOGOMETNO OPORNICO (kat.št. 209). Te opornice maksimalno stabilizirajo gleženj in s tem preprečujejo zdrse v samem gležnju, kar vodi v obrabo hrustanca.
Opornice si lahko pogledate in preizkusite v lekarnah in trgovinah z medicinskimi pripomočki. Ker ste iz Celja, bi vas napotil v lekarno Center, lekarno Apoteka pri teatru, lekarna Planet v Tuš centru ali Sanolabor v Mercator centru. Če slučajno nimajo številke opornice  na zalogi , nas prosim pokličite in mi bomo stopili v kontakt z obiskano poslovalnico. Opornica bo dobavljiva v roku enega dne.

Lep pozdrav,

Igor Poznič,
Svetovalec za blagovno znamko Mueller medicinski pripomočki

Še dodatne informacije:
Izdelke Mueller najdete v trgovinah z medicinskimi pripomočki in lekarnah. Če bi potrebovali še kakšno dodatno informacijo, vas vljudno prosim, da nas pokličete na tel. 02 460 53 80 ali gsm 041 858 078.

Ali je možno uporabljati stegenski manšeti na obeh nogah hkrati (problem drgnjenja)?


Spoštovani,

MUELLER stegenske manšete (kat.št. 444, 4491) lahko v vsakem primeru uporabljate na obeh stegnih, saj njihova dolžina ni takšna , da bi lahko dosegla mednožje, kjer nastaja problem drgnjenja.

Spoštovanjem in prijaznimi pozdravi,
Igor Poznič,
Svetovalec za blagovno znamko Mueller medicinski pripomočki

Še dodatna informacija:
Izdelke Mueller najdete v lekarnah in trgovinah z medicinskimi pripomočki. Če bi potrebovali še kakšno dodatno informacijo, vas vljudno prosim, da nas pokličete na tel. 02 460 53 80 ali gsm 041 858 078

Pozdravljeni.
Zanima me kje bi lahko dobil Opornico za gleženj – Lite (http://www.sportni-pripomocki.si/index.php?page=1&maincatid=1&artid=9) v Ljubljani oz njeni okolici. In cena le te.

Hvala za odgovor.

Andrej


Spoštovani

MUELLER opornico za gleženj-LITE (kat.št.4554,4552) , lahko v Ljubljani dobite v specializirani prodajalni z medicinskimi pripomočki PROLOCO MEDICO (Hrvatski trg 1). V kolikor je slučajno nimajo na zalogi , nas prosim pokličite na tel.02 460 53 80 ali 041 858 078 in  kontaktirali bomo v prodajalno. V roku enega dne bo opornica dobavljiva. Priporočena maloprodajna cena opornice znaša :  30,05 eur + 20% DDV.

S spoštovanjem in prijaznimi pozdravi,
Igor Poznič,
Svetovalec za blagovno znamko MUELLER medicinski pripomočki

LP!

Sem aktiven športnik, treniram košarko vendar imam težave s pokostnico. Bolečina je prisotna pri vsakdanjem treningu. Koliko bi mi lahko pomagala manšeta ter kompresijska manšeta za meča in golenico, ki jih imate v ponudbi?


Spoštovani,

Pomembno bi bilo vedeti , kaj je vzrok vašim težavam s pokostnico. Če je težava  posledica udarca, bo MUELLER KOMRESIJSKA MANŠETA ZA MEČA-CHO PAT(kat.št.983 ) zagotovo pomagala lajšati bolečino, dokler se zadeva ne umiri. Priporočal bi tudi, da si  pred obremenitvijo, na mesto udarca nanesete in utrete MUELLER HOT STUFF-vroče mazilo (kat.št.080501-78g;080502N-453G), katero bo vam ogrelo udarnino  in s tem pospešilo cirkulaci jo na mestu udarnine, kar posledično pospeši zdravljenje. V primeru , da je težava nastopila sama od sebe, bi priporočal obisk pri zdravniku, kjer boste izvedeli vzrok vaše težave (verjetno gre za vnetje pokostnice). Kompresijska manšeta bo tudi v tem primeru lajšala bolečino, vendar samega vzroka za nastalo težavo pa ne bo odpravila.

Lep pozdrav,  Igor Poznič,
Svetovalec za blagovno znamko Mueller medicinski pripomočki

Še dodatna informacija:
Izdelke  Mueller najdete v lekarnah in trgovinah z medicinskimi pripomočki. Če bi potrebovali še kakšno dodatno  informacijo, vas vljudno prosim, da nas pokličete na tel. 02 460 53 80 ali gsm 041 858 078

Pozdravljeni!

Zanima me kateri kolenski trak, bi mi priporočili, ker me ob aerobnih vadbah (pwoer kick) začne ob določenih gibih ( Kot so počepi…) boleti kolena in sicer levo, desno sem začutila vendar znemarljivo.

Hvala za odgovor LP


Pozdravljeni!

Zanima me kateri kolenski trak, bi mi priporočili, ker me ob aerobnih vadbah (pwoer kick) začne ob določenih gibih ( Kot so počepi…) boleti kolena in sicer levo, desno sem začutila vendar znemarljivo.

Hvala za odgovor LP

Spoštovana,

Po vaših informacijah predvidevam , da se zanimate za MUELLER kolenske trakove  (kat. št. 991, 992, 993 ….). Vsi kolenski trakovi so univerzalne velikosti in različnih barv. Pri samih barvah gre samo za vizualni izgled in vsi trakovi služijo enakemu namenu –  pri obremenitvah podpirajo pogačico in s tem zmanjšajo bolečino. Trak namestimo tik  pod pogačico. Priporočam  pa tudi,  pred obremenitvijo koleno ogreti in sicer s MUELLER HOT STUFF-VROČE MAZILO (kat. št. 080501- 78 g; 080502N-453 g ).

S spoštovanjem in prijaznimi pozdravi,
Igor Poznič,
Svetovalec za blagovno znamko Mueller medicinski pripomočki

Še dodatne informacije:
Izdelke Mueller najdete v lekarnah in trgovinami z medicinskimi pripomočki. Če bi potrebovali še kakšno dodatno informacijo , vas prosim, da pokličete na tel. 02 460 53 80 ali gsm. 041 858 078.

Pozdravljeni,

Kaj je te bandažne trake mogoče uporabljati za koleno?

Borut


Spoštovani,

Bandažne trakove Mueller (kat. št. 430105; …….), lahko uporabljamo pri kolenu in sicer tako, da jih zalepimo okrog kolena  tik pod pogačico. Bandažni trak bo pritiskal na kolenske stranske vezi in tetivo pod pogačico. Posledica tega je lajšanje bolečine.

Lep pozdrav,

Igor Poznič,
Svetovalec za blagovno znamko Mueller medicinski pripomočki.

Še dodatne informacije:

Izdelke Mueller najdete v lekarnah in trgovinah z medicinskimi pripomočki. Če bi potrebovali še kakšno dodatno informacijo , vas prosim, da pokličete na tel. 02 460 53 80 ali gsm. 041 858 078.

Pozdravljeni!

Fizioterapevt mi je povedal, da naj bi imel kost fibula ohlapno (v zgornjem delu pri kolenu). Zato mi je svetoval, naj si dajem bandažni trak malo pod koleno, da mi stisne vse skupaj… Sedaj bi pa raje kupil en trak, kot pa da uporabljam bandažne trakove. Zato bi vas vprašal kaj je bolj primerno, če sploh za tak namen –
Kolenski trak CHO PAT
http://www.sportni-pripomocki.si/index.php?page=1&maincatid=2&artid=30

ali Kolenski trak ?
http://www.sportni-pripomocki.si/index.php?page=1&maincatid=2&artid=35

Najlepša hvala za odgovor,

Matjaž Gorkič


Spoštovani,

Priporočal bi vam MUELLER kolenski trak (kat.št.991; 992;……). Trakovi so univerzalne velikosti in različnih barv (barva ne odigra nobene vloge glede namenu uporabe). Kolenski trak bo vam res stisnil zgornji del fibule. Trak ima na sprednjem delu tudi ojačitev, katera daje oporo pogačici pri obremenitvah.

Igor Poznič,
Svetovalec za blagovno znamko Mueller medicinski pripomočki

Še dodatne informacije:
Izdelke Mueller najdete v lekarnah in trgovinah z medicinskimi pripomočki. Če bi potrebovali še kakšno dodatno informacijo, vas prosim, da nas pokličete na tel.02 460 53 80 ali gsm. 041 858 078.

Spoštovani!

po smuki imam težave s kolenom. nekaj dni traja, da se umiri in sicer gre za neprijeteno “skelenje” ali “špikanje” v kolenu, v špici kolena. nisem strokovnjak in tudi ne nameravam obiskovati zdravnikov. zavedam se trenutno slabše kondicijske forme in bi želel predvsem preventivno zaščititi koleno. kolenčnik bi uporabljal izključno za smuko. sem agresiven smučar in želim najboljše.

hvala za pomoč


Spoštovani

V vašem primeru gre verjetno za intenzitis kolena (preobremenjeno koleno).Glede na to , da niste v najboljši smučarski formi, ste preobremenili vaše koleno. Posledica tega je bolečina v sami pogačici in tetive pod njo. Potrebno je nekaj časa mirovati in hladiti koleno, da se zadeva umiri. Ko boste začeli koleno spet obremenjevati z večjimi napori, pa vam priporočam, da pred obremenitvijo koleno ogrejete s MUELLER HOT STUFF-VROČIM MAZILOM(kat.št.080501- 78g; 080202N-453g). Priporočam vam tudi , da pri obremenitvah ,začnete uporabljati MUELLER kolenski trak CHO-PAT-DVOJNI(kat.št.985) .Njegovo delovanje je dvojno, saj sprošča pritisk nad in pod pogačico. Ščiti boleče in oslabljeno koleno, ter dodatno fiksira pogačico.

Lep pozdrav in obilo smučarskih užitkov,

Igor Poznič,
Svetovalec za blagovno znamko Mueller medicinski pripomočki

Še dodatne informacije:
Izdelke Mueller najdete v lekarnah in trgovinah z medicinskimi pripomočki. Če bi potrebovali še kakšno dodatno informacijo, vas prosim, da nas pokličete na tel. 02 460 53 80 ali gsm. 041 858 078.

Pozdravljeni !

Prosila bi za nasvet glede hčerine pokostnice. Stara je 18 let, pleše 13 let, zadnje leto ima hude težave s pokostnicami obeh nog. Po pregledu pri športnem zdravniku je imela dvakrat fizoterapijo (10 dni), maže se z raznimi geli in hladi z ledom. Pa ni nobenega izboljšanja ali pa le trenutno. Trenira zelo zmerno, brez poskokov s podloženo obutvijo. Včasih si noge povije, najbrž pa to ni rešitev. Če rešitev sploh je ? Morda znate vi kaj svetovati.

Lepo vas pozdravljam in hvala lepa!


Spoštovana,

Glavni vzrok za vnetje pokostnice je prevelika obremenitev v kratkem času. Vnetje pokostnice se lahko pojavi na sprednji strani goleni in prav tako na notranjem robu spodnjega dela noge. Pri tej poškodbi, počitek odigra izredno pomembno vlogo v času rehabilitacije. Počitek omogoči, da se vnetje umiri, bolečina pa pojenja. V začetku terapije priporočam kombinacijo ledu in električno stimulacijo, ter jačanje mišic spodnjega predela noge. Ko se bo zadeva umirila, priporočam, da se pokostnica pred obremenitvijo ogreje z MUELLER HOT STUFF-vročim mazilom(kat.št.080501-78g; 080502N-453g), ter da se med samo obremenitvijo uporabi MUELLER KOMRESIJSKA manšeta za meča-CHO PAT(kat. št. 983).Manšeta zadržuje telesno temperaturo in s tem lajša bolečino, ter nudi primerno kompresijo  na pokostnico in s tem uspešno razbremeni  napetost membrane(pokostnice).Po obremenitvi, je potrebno spet hladiti!

Hčerki želim čim hitrejše okrevanje!

S spoštovanjem in prijaznimi pozdravi,
Igor Poznič,
Svetovalec za blagovno znamko Mueller medicinski pripomočki.

Še dodatne informacije:
Izdelke Mueller najdete v lekarnah in trgovinah z medicinskimi pripomočki. Če bi potrbovali še kakšno dodatno informacijo, vas vljudno prosim, da nas pokličete na tel. št. 02 460 53 80 ali gsm 041 858 078.

Pozdravljeni,

Zadnjega pol leta imam težave z bolečinami v hrbtenici pri športnih dejavnostih in obremenitvah.
Zanima me kateri pas za hrbet mi priporočate?

Hvala in lep pozdrav


Spoštovani,

Priporočam vam MUELLER OPORNI  PAS  ZA HRBET (kat.št.4581). Pas je univerzalne velikosti in je namenjen pri bolečinah v spodnjem (lumbalnem) delu hrbtenice. Uporablja se pri artritisu, pri kronični nestabilnosti lumbalnega predela, pri pretegih in preobremenitvah ledvenega dela hrbtenice. Notranji elastični del pasu je oblazinjen in ima všita jeklena spiralna peresa iz nerjavečega jekla, ki dajejo oporo hrbtenici. Zunanji elastični del omogoča dodatno fiksacijo in oporo. Zračen material omogoča celodnevno nošnjo. Lahko se nosi na majico ali na golo kožo.

Lep pozdrav !
Igor Poznič,svetovalec za blagovno znamko Mueller medicinski pripomočki.

Še dodatne informacije:
Izdelke Mueller najdete v lekarnah in trgovinah z medicinskimi pripomočki. Če bi potrebovali še kakšno dodatno informacijo, vas prosim, da pokličete na tel. 02 460 53 80 ali gsm 041 858 078.

Pozdravljeni,
po hudem zvinu gležnja pri igranju tenisa se počasi vračam športnim aktivnostim. Takšno poškodbo bi rad v prihodnje preprečil. V tujini je zelo popularen izdelek Aircast A60. Zanima me , če imate namen izdelek vključiti v vašo ponudbo pravzaprav kaj mi predlagate v zameno. Hvala za odgovor.
lp


Spoštovani,

AIRCAST A60 je v bistvu manšeta za gleženj s trakovi za stabiliziranje gležnja. Športno medicinski program MUELLER(gre za ameriške proizvode), je po svetu zelo priznana blagovna znamka , predvsem v svetu profesionalnega športa. Gre torej za zelo kvalitetne proizvode, kateri služijo res svojemu namenu. V vašem primeru , bi vam vsekakor priporočal MUELLER ATF OPORNICO ZA GLEŽENJ(kat.št. 200, 201, 205, 206).Ta opornica nudi optimalno zaščito sklepa pred izvini, izpahi ter zlomi. Vstavljene vezi in ATF dopolni še učvrstitev z vezalkami. Zagotavlja fleksibilnost sklepa. Proti bakterijska podloga skrbi za suha stopala in preprečuje razvoj bakterij. Opornica je prirejena prav za profesionalno uporabo, tako da ni moteča pri  športnih aktivnostih. Enostavna je za obuva nje in sezuvanje. Nosi se nad nogavico.

Lep pozdrav in še obilo športni užitkov,
Igor Poznič, svetovalec za blagovno znamko Mueller medicinski pripomočki

Še dodatne informacije:
Izdelke Mueller najdete v lekarnah in trgovinah z medicinskimi pripomočki. Če bi potrebovali še ksakšno dodatno informacijo, vas prosim , da pokličete na tel. 02 460 53 80 ali  041 858 078.

Najprej en lep pozdrav. Mene pa zanima kako se natančno zmeri obseg čez sredino kolena,ali s pokrčenim ali izstegnenim kolenom,pa če imaš recimo glih 41 cm katero št vzameš M ali L.konkretno me zanima za Mueller stabilizator pogačice.
Hvala lepa.


Spoštovani,

Meriti morate točno čez sredino pogačice in sicer pri iztegnjenem kolenu. Glede na vaše izmerjene cm, vam svetujem št.LG.

Lep pozdrav,
Igor Poznič, svetovalec za blagovno znamko Mueller medicinski pripomočki.

Še dodatne informacije:
Izdelke Mueller najdete v lekarnah in trgovinah z medicinskimi pripomočki. Če bi potrebovali še kakšno dodatno informacijo, vas prosim, da pokličete na tel. 02 460 53 80 ali 041 858 078

Pozdravljeni!

Pri košarki sem si večkrat poškodoval levi gleženj. Zanima me, katero opornico za gleženj bi mi svetovali pri igranju omenjenega športa, glede na to, da imam precej oslabljen gleženj (star sem 28 let) in kje jo lahko kupim.

Hvala!

Urban


Spoštovani,

Priporočam vam MUELLER ATF OPORNICO ZA GLEŽENJ (kat. Št. 200-levi gleženj ; 205-desni gleženj ), ki je prav namenjena za košarkaše. Glede , da imate že precej oslabljen gleženj, morate maksimalno stabilizirati gleženj, kajti v nasprotnem primeru bo prišlo do vedno večje obrabe hrustanca, kar pa posledično vodi do vse večjih problemov. Predlagana opornica nudi optimalno zaščito sklepa pred izvini, izpahi in zlomi. Vstavljene vezi in ATF jermene dopolni še učvrstitev z vezalkami. Je zelo udobna in nemoteča  za uporabo , proti bakterijska podloga skrbi za suha stopala in preprečuje razvoj bakterij. Enostavna je obuvanje in sezuvanje. Nosi se nad nogavico.

Lep pozdrav,
Igor Poznič, svetovalec za blagovno znamko Mueller medicinski pripomočki.

Še dodatne informacije:
Izdelke Mueller najdete v lekarnah in trgovinah z medicinskimi pripomočki. Če bi potrebovali še kakšno dodatno informacijo, vas prosim, da pokličete na tel. 02 460 53 80 ali 041 858 078

Pozdravljeni.

Moje ime je Nejc in ukvarjam se z boksom.Pred približno mesecem dni je prišlo do poškodbe desnega komolca in sedaj me boli na notranji strani še posebaj ko želim udariti desni direkt. Zanima me ali bi mi lahko trak ali opornica za komolec koristila in katera? Ali bi mi priporočali vročo kremo proti bolečini?
Lep pozdrav.


Spoštovani Nejc,

Če se bolečina pojavlja v samem sklepu komolca, vam priporočam MUELLER ELASTIČNO KOMOLČNO MANŠETO (kat .št. 415-črna; 416-bež barva). Manšeta daje oporo bolečemu in oslabljenemu komolcu. Elastična  sestava nudi primerno kompresijo in zadržuje telesno toploto, ter s tem lajša bolečino pri obremenitvi. Omogoča normalno gibljivost sklepa in je enostavna za natikanje in snemanje. Primerna je za levi in desni komolec.

Če pa se bolečina pojavlja tik pod komolcem, pa vam priporočam MUELLER TRAK ZA TENIŠKI KOMOLEC-CHO PAT (kat. Št. 984 ).Verjetno imate vzdraženo pokostnico na nasadišču mišice podlakti. Trak se odlično prilega mišici pod komolcem, pritiska nanjo ter tako zmanjšuje pritisk in bolečine, ki se pojavljajo pri ponavljajočih se gibih.

Pred obremenitvijo, bi vam vsekakor priporočal MUELLER HOT STUFF-VROČE MAZILO(KAT. ŠT. 080501-78g ;080502N-453g), ker zmanjša mišično napetost. Po obremenitvi , pa je potrebno hladiti.

Lep pozdrav,
Igor Poznič, svetovalec za blagovno znamko Mueller medicinski pripomočki.

Še dodatne informacije:
Izdelke Mueller najdete v lekarnah in trgovinah z medicinskimi pripomočki. Če bi potrebovali še kakšno dodatno informacijo, vas prosim, da pokličete na tel. 02 460 53 80 ali 041 858 078

Pozdravljeni, že nekaj časa se mi pojavlja bolečina na zgornji strani dlani od zapestja proti prstom, ker vsakodnevno uporabljam računalnik,tipkovnico in miško, sumim na sindrom karpalnega kanala, katera opornica bi bila najbolj primerna? hvala in lp


Spoštovani Klemen,

Glede na to, da dosti uporabljate računalnik, vam priporočam MUELLER OPORNICO ZA ZAPESTJE (kat. Št. 300-črna; 306-bež barva).Opornica je idealna za preventivo sindroma karpalnega kanala. Podpira šibko ali poškodovano zapestje. Lajša bolečine in preprečuje ponovno poškodbo. Opornica prisili  zapestje v pravilen položaj in daje stabilnost sklepu. Material omogoča visoko udobnost nošenja, je prepusten za zrak.

Lep pozdrav,
Igor Poznič, svetovalec za blagovno znamko Mueller medicinski pripomočki.

Še dodatne informacije:
Izdelke Mueller najdete v lekarnah in trgovinah z medicinskimi pripomočki. Če bi potrebovali še kakšno dodatno informacijo, vas prosim, da pokličete na tel. 02 460 53 80 ali 041 858 078